Balatonfüred Kongresszusi Központ

»

A megnyitó előtti napon jártam a város új épületében a Balatonfüred Kongresszusi Központban. Modern formák, nagy terek és letisztult színek vártak. Körbejártam az épületet kívül-belül, az elkészült képekből szeretnék most mutatni egy csokorra valót.

 

Kezdjük kívülről, a kő-szerű külső borítás, illetve a nagy üveg felületek impozáns külsőt adnak az épületnek.

 

 

 

 

 

 

Amint belépünk a forgóajtón, egy hatalmas fénnyel teli terembe érkezünk. Erről folyosók és egy lépcső vezetnek tovább. Kiállítótermet, konferenciatermet és egy vendéglátó helyiséget is találunk a földszinten.

 

 

 

 

 

 

 

A nagy teremben még vannak ízléses, színes bútorok is. El tudok képzelni itt egy hangulatos társalgást egy kávé mellett.

 

 

 

A színházteremben érkezésem előtt még próbáltak, mire végeztem az épület többi részével, a terem teljesen kiürült így volt lehetőségem az üres termet fotózni. Azok a formák...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körbementem párszor, hogy több nézőpontból is meg tudjam nézni az épület elemeit. A nagylátószögű képek mellett kisebb-nagyobb részletfotókat is készítettem.

 

 

 

 

 

 

 

Az épület alatt egy több mint 200 férőhelyes parkolóház található, én is ott álltam meg. Nem sokban különbözik a többi parkolóháztól, csak azért említem meg, mert nagyon tetszik, hogy mozgásérzékelős világítás van benne, ami viszonylag hamar lekapcsolja a fényeket. Így, ha autóval megyünk be, akkor a Batman című film egyik jelenetében találhatjuk magunkat. Persze azért kell hozzá képzelőerő. :)

Ezt sajnos fotókon nem tudom megmutatni, de azért a "garázsból" is hoztam pár képet.

 

 

 

Jó élmény volt, remélem sok rendezvénynek és eseménynek ad majd otthont. Szívesen megyek fotózni az eseményekre is. :)

 

Az épület megnyitója 2023 szeptember 30-án kerül megrendezésre.
Részletek: https://balatonfured.hu/2023/09/21/furedi-zeneszek-koncertjevel-nyilik-meg-a-balatonfured-kongresszusi-kozpont/

 

 

 

 

Ilyen fotókat szeretnél Te is?