Családfotózás ajándékba

»

Helga, András, Dorka, Flóra és Beni ajándékba kapták ezt a fotózást. A Balaton déli partjáról érkeztek, sok mosolyt és jókedvet hoztak magukkal. A következőkben az ő sorozatukból szeretnék pár képet mutatni.

 

Amikor a násznép ünnepelni jön

»

Franciska és Sebestyén esküvőjéről szeretnék most pár képet bemutatni. Volt egy különlegesség ezen az esküvőn, ami talán másoknak fel sem tűnik, de nekem nagy örömöt okozott. Nézd végig a képeket és a végén elmondom mi volt az!

 

Esküvő Kecskeméten

»

Kecskeméten jártam esküvőzni, Janka és Imi nagy napján fotóztam. Bakancslistás elem volt ez, hiszen régóta szerettem volna már egy alföldi esküvőn is fényképezni. Az házasságkötés ősszel volt, azonban ismeretségünk már nyáron elkezdődött a jegyes fotózással. Szép sorjában mentek a dolgok, Tihanyban készítettünk képeket először, így kis túlzással mondhatjuk, hogy Jankával és Imivel együtt jártuk be az egész országot. :)

 

6 kérdés-válasz:Képek megmentése

»

Fura dolognak tűnhet erről beszélni egy fotós honlapon, de a mai digitális világban nagyon fontos kérdés az eseményekről készült képek védelme, tárolása hosszú távon.

A következőkben 6 kérdés-válasz keretében megpróbálom összefoglalni miként vigyázhatunk a képeinkre úgy, hogy azt évekkel később is megnézhessük.

Lehet, hogy ez egy kicsit száraz téma, de hidd el, nagyon fontos hogy ne vesszenek el az emlékek.

 

Az ítélet: Esküvő!

»

Ha az ember azt a szót hallja, hogy ügyvéd, akkor egyből a bíróság és a büntetésvégrehajtás jut eszébe. Pedig a jogászok mást is csinálnak. Például házasodnak, feleségül veszik életük párját.

A következőkben Laura és Toncsi képeiből szeretnék mutatni egy csokrot. Egy meglepő és vicces kép is lesz benne. :)

 

Napkelte az év első napján

»

Strand, napozóhely, jégkása. Ezek nem tipikusan téli fogalmak, azonban az újév első napján ezekkel találkoztam.
A napkelte mindig jó, sok energiát ad, szimbolikusan egy újévi napkelte pedig az egész évre energiával tölt fel. Legalábbis bízom benne.
Talán már hagyománynak mondható - mert az utóbbi években elsején mindig lefotóztam a napkeltét -, így 2021-ben is korán keltem.
 

Óriásplakáton a képem

»

A napokban óriásplakátra került a képem. Mindig nagy öröm, ha nyomtatásban/papíron látom vissza a fotóm, de nem gondoltam volna, hogy ekkorában is látni fogom. 
Balatonfüred hívogató plakátja háttereként látható a Balatonfüredi sziluett című képem a város körül pár helyen.

Vártam pár napot, hogy szép időpen tudjam lefotózni, de mostanában csak a köd van. :)
Legyen szép napotok és járjatok nyitott szemmel!

 

Egy kis helyzetjelentés

»

Azt kell mondanom, hogy jól alakul a nyár. Többnyire Facebook és az Instagram oldalam képeiből látszik, hogy mi történik velem, most szeretnék egy összefoglaló cikket írni arról, hogy milyen fontosabb események voltak az elmúlt pár hónapban.

 

Benne voltam a TV-ben

»

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Televízió Balatoni nyár című műsorában szerepelhettem. Pár héttel az adás előtt kaptam egy telefont, hogy ráérek-e a felvétel napján egy interjúra, ahol egy esküvőfotós kollégámmal Kajetán Jácinttal szerepelnénk.

A dolgot nem kell nagyon túlragozni, természetesen igent mondtam, a telefon lerakása után pedig ugráltam a szobában: "Benne leszek a TV-ben" :)

Az adást megnézhetitek a képre kattintva:

 

​ 

 

Aki türelmetlen, az 20:43-hoz tekerjen.

Fotók a bezártság alatt

»

Mostanában egy új magatartásformát kellett megszoknunk és mi fotósok - ha mondhatom -, duplán éreztük ezt meg. Nem csak saját, de az ügyfelek bezártságát is meg kellett tapasztalnunk. A kijárási korlátozás miatt nem lehetett úgy portrékat, páros fotózásokat lebonyolítani, mint korábban. De egy fotós dolga az is, hogy dokumentálja, ami körülötte történik, hogy azt később az utókornak is el tudja mesélni képekben.

A korlátozások ideje alatt, a szabályok maximális betartásával én is dokumentáltam a környezetemet. Később, még egy kismama fotózás is belefért. Ezeket szeretném most megmutatni Nektek.