Esküvő bajor földön

»

Június elején Németországban fényképeztem egy bajor esküvőn. Sabine és Andreas fogadtak örök hűséget egymásnak München mellett Velden városában. Az esküvő két napos volt. Első nap a polgári szertartás népviseletben és szűk családi körben, második nap pedig esküvő már esküvői ruhában a templomban.

Mindkét napról szeretnék mutatni képeket, mert nagyon érdekes élményben volt részem.

 

Egy nappal az esküvő előtt érkeztünk. Alig, hogy letettük a csomagunkat, máris egy igazi bajor helyen találtuk magunkat ahol tradícionális ételek és természetesen sör mellett beszéltük meg a menetrendet.

Az esküvő első napján pénteken a polgármesteri hivatal (rathaus) előtt találkoztunk. Ez a rész az elmondottak alapján csupán csak formalitás. Németországban, különösen a bajoroknál az egyházi esküvő játszik főszerepet.

Le is tudtuk a hivatalos részt. Nálunk is elég száraz szokott lenni ez, de itt szinte csak aláírták a papírokat és már készen is voltunk.

 

 

A szűk család el is indult hazafelé, ahol a hivatalos eseményeket egy grillparty zárta le.

Andy szülei egy farmon laknak a várostól nem messze. A házhoz egy nagy pajta tartozik és még saját (már nem használt) templomuk is van. :) Az első napi kreatív fotókat itt, ebben a szép és autentikus környezetben készítettük el, bajor népviseletben.

 

 

 

 

A vendégek közül is kedvet kaptak a fotózáshoz, így készült egy-két vendég kreatív fotó is :)

 

 

Elérkezett a második nap. A készülődés után és a templomi esküvő előtt készítettük el a kreatív fotókat.

 

 

 

 

Hogy mi a különbség egy bajor és egy magyar esküvő között? Elég sok dolog. A tradícionális dolgok mindenképpen különböznek. Például az, hogy itt elég korán kezdődött az egyházi szertartás és az esküvő pontban éjfélkor egy hatalmas asztalon táncolós buli után ért véget.

Ne szaladjunk azonban előre. Mutatok pár képet a templomi esküvőről.

 

 

 

A boldogító igen  - illetve "Ja" - után pedig kezdődött a nem szokványos esküvői vacsora. Pontosabban délutáni étkezés, amit német szokáshoz híven a "kaffee kuchen" előzött meg.

A buli, sok játék és zene után a helyi gyertyafénykeringővel ért véget.

 

 

 

Bine und Andy, Ich wünsche Euch viel Glück!

 

 

A kommunikáció a pár és köztem angol nyelven zajlott. Ezúton köszönöm Nórinak a segítséget!

Ilyen fotókat szeretnél Te is?