Esküvő skót szoknyában

»

Nati és Ervin régóta ismerik egymást, de csak nemrég találtak egymásra. Jó barátok voltak, de elsodorta őket az élet egymás mellől, majd az újra találkozás után házasság lett a kapcsolatból.

Nati közben megjárta Skóciát, innen jött a rendhagyó ötlet, Ervin skót ruhában mondott igent Natinak.

 

Április utolsó szombatján egy kicsi, de annál különlegesebb esküvőn fényképeztem. A különleges viseletről én sem tudtam az esküvő hétvégéjéig.

 

 

A skót szoknya hivatalos neve "kilt" és azt is megtudtam, hogy a színe nem mindig pirosas - ahogy azt általánosságban ismerjük -, hanem az klánonként változik.

 

 

Azért is szeretek embereket fényképezni, mert különleges, érdekes, értékes emberekkel, szokásokkal, mesterségekkel találkozom és helyre tehetek néhány szereotípiát, kideríthetek pár városi legendát. A skót viselettel kapcsolatban még egy kérdésem volt, mégpedig az, hogy a kilt alatt ugye tényleg nincs semmi. Úgy értem alsónemű. Ervin elárulta, hogy a szokás szerint így igaz, bár ő aznap nem tartotta ilyen erősen a szokásokat. :)

 

 

Bár nem ez volt az első esküvő idén, a szezont mégis ők nyitották meg idén nálam. Sok boldogságot és hosszú életet kívánok nekik!

 

Ilyen fotókat szeretnél Te is?