Napkelte az év első napján

»

Strand, napozóhely, jégkása. Ezek nem tipikusan téli fogalmak, azonban az újév első napján ezekkel találkoztam.
A napkelte mindig jó, sok energiát ad, szimbolikusan egy újévi napkelte pedig az egész évre energiával tölt fel. Legalábbis bízom benne.
Talán már hagyománynak mondható - mert az utóbbi években elsején mindig lefotóztam a napkeltét -, így 2021-ben is korán keltem.
 

Idén Csopakra esett a választás. Az egyik legjobb dolog a napkeltében az előtte levő fél-egy óra. Még csak jelei vannak az új napnak a horizonton, de már minden színes és sejtelmes.

 

 

 

 

Aztán egyre erősebbek lesznek a színek és a sziluettek árnyékából kilépnek a tárgyak.

 

 

És egyszercsak megtörténik a csoda, amikor a horizonton először csak szikrázva aztán mint egy fényes tűzkorong megjelenik az, ami éltet minket.

 

 

Csopak különleges hely, mert itt a napozóstégnek télen is van szerepe. Ezt mutatja a következő két kép:

 

 

 

Aztán újra visszajönnek a sziluettek és a napnak hátat fordítva előtárul az eddig sötétségben rejlő világ. Ha jobban figyelünk, apró részleteket fedezhetünk fel magunk körül. Van amelyiket a természet, van amit az ember alakított így.

 

 

 

 

 

A csopaki strandon különösen jók a formák. A nagy napernyők, a szépen kialakított környezet télen is megér pár képet. A hideg zúzmara pedig szépen öltözteti a mesterséges tájat is.

 

 

 

 

 

 

 

A fotó emléket őriz. 2021 január eljesén egy ilyen szép kezdet hajnalán sem szabad elfelejteni, hogy mi történt  a közelmúltban. A következő képeket csak az emlék miatt készítettem, hogy soha ne felejtsük el a történteket és okosabban, ügyesebben, boldogabban és egészségesebben tudjuk tovább menni.

 

 

 

Kívánok mindenkinek boldog, egészséges új évet 2021-re! Több türelemet és elfogadást, több szeretetet. Sikereket, jó álmok beteljesülését és sok éltető napkeltét!

Ilyen fotókat szeretnél Te is?