Naplemente a Balatonnál

»

Mindegyik naplemente más, nem lehet kétszer ugyanazt látni, lefényképezni. A Balaton vize, a tükröződés, a felhők, esetleg a hullámok zaja különleges hangulatot kölcsönöz az alkonyatnak. A hullámok zaját itt nem tudom bemutatni, de a nap utolsó óráinak hangulatát megpróbálom átadni pár képben.

 

Ahogy a napfelkelték, úgy a naplementék is nagyon hangulatosak tudnak lenni a Balatonnál. Tény, hogy naplementét fotózni felkészülés szempontjából könnyebb, mivel a nap folyamán már lehet látni hogy alakulnak a felhők, illetve milyen lesz az időjárás.

 

 

Tavaly amikor a víz alacsonyabb volt, akár a mederbe is be lehetett állítani az állványt, a beton part nélkül olyan volt mint a tenger.

 

 

A víz nem mindig nyugodt, van amikor viharos szelek közt nyugszik le a nap.

 

 

És mivel esténként már kevesebb a fény, a fényképezőgép szemét hosszabb időre nyitva lehet hagyni anélkül, hogy "elégne a film". Ilyenkor, szelesebb időben fátyolos, szélcsendben tükör sima lesz a víz képe.

 

 

Egyik legszebb jelenség, amikor az izzó nap előtt csak vékony felhőfoszlányok jelennek meg és azokat különböző, megismételhetetlen formájúvá oszlatja szét a szél.

 

 

A naplemente az északi parton legjobban, a sajkodi strandról élvezhető, érdemes legalább egyszer egy erdei séta befejezéseképpen megvárni míg lemegy a nap. Legalább egyszer, mert utána biztos, hogy visszatérünk ide.

 

 

A Balatoni vízcsobogás hangját tényleg nem tudom bemutatni itt, de a következő videó talán még jobban átadja a képek hangulatát. Tehát hangszórókat bekapcsolni és mehet a videó. Érdemes megnézni, hiszen a vetítéskor több olyan kép is látható, amely ebben a cikkben nem.

 

Ilyen fotókat szeretnél Te is?