Téltemető, hóvirág

»

Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen helyen lakom. Közel a Balaton, szép és ápolt a környezet és egy rejtett kincs is csak az ország ezen a részén, közvetlenül a szülőfalum mellett található. Az Aszófői-séd völgyének patakja mellett valódi tavaszi növény él, a Téltemető nevű virág.

 

Az eredeti terv szerint a Bakony fotóklubbal tagjaival látogattuk volna meg a völgyet, de az eső miatt a találkozó elmaradt. Délután mégis úgy gondoltam, ha csak egy séta lesz belőle, már akkor is megéri az erdő mélyére menni. Találtam fényképezni valót. :)

 

 

Ahogy a neve is mondja a tavasz kezdetén virágzik ez a kis növény, ami a hóvirággal együtt szép látványt nyújt az erdő aljnövényzetében.

 

 

Édesanyámmal ketten sétáltunk végig az ösvényen. Azt gondoltam, hogy egyedül leszünk, de szerencsére más érdeklődőt is vonzott a sárga virág.

 

 

A legjobb időben mentünk, eső után. A ruhám térdnél és könyöknél átázott :), de megérte, hiszen az apró vízcseppek még érdekesebbé teszik a sárga és a fehér szirmokat.

 


 

A völgy természetvédelmi terület és mivel a Téltemető és a hóvirág védett virág, csak így, fénykép formájában lehet elhozni a völgyből. A virágzás még tart, akinek még a napokban kedve támad, a Séd völgy ösvénye mentén még csodára lelhet.

Ilyen fotókat szeretnél Te is?