6 kérdés-válasz:Képek megmentése

»

Fura dolognak tűnhet erről beszélni egy fotós honlapon, de a mai digitális világban nagyon fontos kérdés az eseményekről készült képek védelme, tárolása hosszú távon.

A következőkben 6 kérdés-válasz keretében megpróbálom összefoglalni miként vigyázhatunk a képeinkre úgy, hogy azt évekkel később is megnézhessük.

Lehet, hogy ez egy kicsit száraz téma, de hidd el, nagyon fontos hogy ne vesszenek el az emlékek.

 

Az ítélet: Esküvő!

»

Ha az ember azt a szót hallja, hogy ügyvéd, akkor egyből a bíróság és a büntetésvégrehajtás jut eszébe. Pedig a jogászok mást is csinálnak. Például házasodnak, feleségül veszik életük párját.

A következőkben Laura és Toncsi képeiből szeretnék mutatni egy csokrot. Egy meglepő és vicces kép is lesz benne. :)

 

Napkelte az év első napján

»

Strand, napozóhely, jégkása. Ezek nem tipikusan téli fogalmak, azonban az újév első napján ezekkel találkoztam.
A napkelte mindig jó, sok energiát ad, szimbolikusan egy újévi napkelte pedig az egész évre energiával tölt fel. Legalábbis bízom benne.
Talán már hagyománynak mondható - mert az utóbbi években elsején mindig lefotóztam a napkeltét -, így 2021-ben is korán keltem.
 

Óriásplakáton a képem

»

A napokban óriásplakátra került a képem. Mindig nagy öröm, ha nyomtatásban/papíron látom vissza a fotóm, de nem gondoltam volna, hogy ekkorában is látni fogom. 
Balatonfüred hívogató plakátja háttereként látható a Balatonfüredi sziluett című képem a város körül pár helyen.

Vártam pár napot, hogy szép időpen tudjam lefotózni, de mostanában csak a köd van. :)
Legyen szép napotok és járjatok nyitott szemmel!

 

Egy kis helyzetjelentés

»

Azt kell mondanom, hogy jól alakul a nyár. Többnyire Facebook és az Instagram oldalam képeiből látszik, hogy mi történik velem, most szeretnék egy összefoglaló cikket írni arról, hogy milyen fontosabb események voltak az elmúlt pár hónapban.

 

Benne voltam a TV-ben

»

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Televízió Balatoni nyár című műsorában szerepelhettem. Pár héttel az adás előtt kaptam egy telefont, hogy ráérek-e a felvétel napján egy interjúra, ahol egy esküvőfotós kollégámmal Kajetán Jácinttal szerepelnénk.

A dolgot nem kell nagyon túlragozni, természetesen igent mondtam, a telefon lerakása után pedig ugráltam a szobában: "Benne leszek a TV-ben" :)

Az adást megnézhetitek a képre kattintva:

 

​ 

 

Aki türelmetlen, az 20:43-hoz tekerjen.

Fotók a bezártság alatt

»

Mostanában egy új magatartásformát kellett megszoknunk és mi fotósok - ha mondhatom -, duplán éreztük ezt meg. Nem csak saját, de az ügyfelek bezártságát is meg kellett tapasztalnunk. A kijárási korlátozás miatt nem lehetett úgy portrékat, páros fotózásokat lebonyolítani, mint korábban. De egy fotós dolga az is, hogy dokumentálja, ami körülötte történik, hogy azt később az utókornak is el tudja mesélni képekben.

A korlátozások ideje alatt, a szabályok maximális betartásával én is dokumentáltam a környezetemet. Később, még egy kismama fotózás is belefért. Ezeket szeretném most megmutatni Nektek.

 

8 másodpercet fotóztam egy esküvőn

»

Felfelé kerekítve ennyi. Ebben a cikkben szeretném megmutatni, hogy egy fotósorozat elkészítéséhez milyen eszközök és folyamatok kellenek. Mennyi mindenre kell gondolni pár kép elkészítése előtt, közben és persze még utána is.

Miként jött ki a 8 másodperc? Olvass tovább és kiderül.

 

Ford Focus 2020

»

Az ősz közepén lehetőségem nyílt egy csodaszép új, negyedik generációs Ford Focus-ról képeket készíteni. Azért, hogy ne csak száraz autós képek legyenek, Tivadar segítségét kértem. Vele készítettünk üzleti fotókat pár helyszínen.

 


 

Rendhagyó esküvő Daalarna ruhában

»

Berni és Peti esküvője Zalacsében volt. Már kezdődött az ősz, de nagyon szép időnk volt. Egy olyan esküvőn fotóztam amilyenen még eddig nem. Több szempontból is rendhagyó volt az ő legszebb napjuk.