Gyakran ismételt kérdések

Az eddigi tapasztalatok és kérdéseitek alapján összeállítottam egy kis tudásbázist, itt talán megtalálod a választ a kérdésedre.

 

Miért kell a fotózás előtt találkoznunk?

Akkor készülnek igazán jó képek, ha lazák vagytok. Ezt az állapotot pedig nagyon nehéz elérni egy teljesen idegen ember előtt, akinek ráadásul csak az egyik szemét látjátok a fényképezőgép miatt. :)

Jobb, ha kialakul előtte közöttünk egy kis bizalom, alkalmanként barátság is, így a képeken is tükröződik az, hogy nyugodtak, kiegyensúlyozottak voltatok az exponálás pillanatában, mert már nem azon gondolkodtatok, hogy mi járhat a fotós fejében. A találkozás inkább az esküvői fotózás előtt fontos, hogy a nagy eseményen már tényleg ne rám és a pózokra kelljen figyelnetek.

 

Mi az a jegyes fotózás?

Ez a fotózás egyrészről a feljebb említett közvetlenebb kapcsolat kialakításáról szól, másrészről pedig az is kiderül, hogy miként tudunk együtt dolgozni. Kialakulnak a szokások, hogyan kell hozzátok szólnom és ti is megszokjátok a fényképezőgép látványát, hangját. :)

A jegyes fotózás egy közvetlen, civil ruhás laza buli, amire csak mosolygást, jókedvet kell hoznotok magatokkal. Az időpont rajtatok múlik. Ez az esküvő előtt pár héttel, hónappal, de egy teljesen másik évszakban is lehetséges.

Részletesebben erről még itt olvashatsz: jegyes fotózás

 

Miért kell a kreatív fotózást másik napra tenni?

Nem kell, de érdemes. Ha aznap van a fotózás, akkor nem vagytok teljesen nyugodtak. Óhatatlanul megy az idegeskedés: Megjöttek-e már a rokonok? Vajon elhozta már anyu a pogácsát?

És ez bizony látszik a képeken. Ráadásul szorít az idő is, hogy beleférjen a sminkelésőt a polgáriig. Lehet, hogy pont emiatt marad ki pár izgalmas helyszín és emiatt nem lesz meg életetek nagy képe.

Javaslom, ha meg tudjátok oldani, az igazán jó képekért tegyük másik napra a kreatív fotózást. Előtte, vagy utána is lehet. Rajtam nem múlik és az árat sem módosítja.

 

Miért nincsenek árak és csomagok az oldalon?

Azt szeretném, hogy az ajánlatom tényleg személyre szabott legyen. Ti leírjátok, hogy mire van szükségetek én pedig leírom, hogy ez mennyibe kerül. Ilyen egyszerű. Így biztosak lehettek, hogy csak azért fizettek, amit kértetek.

 

Minden képet megkapunk, ami az eseményeken készült?

Minden technikailag helyes képet megkaptok, de nem mindet. Minden kép átmegy egy úgynevezett utómunkán (válogatás, vágás, igazítás stb.). Az átadáskor már válogatott és minőségi fotókat kapjátok meg, hogy mindegyikben örömötöket leljétek és ne azon kelljen gondolkodni, hogy melyiket ne mutassuk meg másnak. Ezért nem adok át nyers (RAW) fotókat sem. A minőségre törekszem és arra, hogy a minden örömteli pillanatotokat vissza tudjátok nézni akár mindegyik évfordulótokon.

 

Kevés az ajánlatban feltüntetett képszám, nem gondolod?

Az ajánlatban feltüntetett képek száma tájékoztató jellegű. Általában több készül és kerül átadásra. Az ajánlatban a minimum képszámot adom meg.

A képek száma egyébként nagyon függ a rendelkezésre álló időtől és a hozzáállásotoktól és a különböző események hosszától is.

 

Ezek retusált fotók?

A fotók teljesen a valóságot mutatják majd. Ahogy írtam minden kép utómunkán megy át ahol a színeket, ferdeséget, esetleg egy-egy nem odaillő elemet megigazítok, de a cici nagyobbítás és a teljes "átfotosoppolás" nem az én műfajom :). A fényképezőgép nem olyan érzékeny, mint az emberi szem, pont ezért kell utómunkázni, de aki nem boldog az adott pillanatban azt nem tudom a képen sem mosolygóssá tenni.

 

Hogy adod át a képeket?

A képeket kézzel készített, egyedi fa pendrive-on, fa dobozban, illetve igény esetén DVD-n adom át (minimum 10 órás esküvők esetén). Egyéb fotózások letölthető linken keresztül kerülnek átadásra. Mutatok képet pendrive-ról:

 

 

Kapunk papír képeket is?

Természetesen megoldható, de mivel nincs laborom én is csak harmadik féllel tudom előhívatni a képeket, így ebben az esetben egyszerűbb, ha ti teszitek ezt meg. Szívesen segítek a technikai kérdésekben.
A képeim színvilágát a 220foto.hu laborja őrzi meg a legjobban. Őket szoktam javasolni erre a feladatra.
Lehetőség van azonban albumot csináltatni velem. Ezt szoktam javasolni a pároknak, hogy még szebb legyen az emlék.

 

Meddig őrzöd meg a fotókat?

A fotókat nem törlöm, törekszem arra, hogy biztonságos helyen és sokáig tároljam őket, így akár évtizedek múlva is, ha megkerestek, újból oda tudom adni a képeket, ha esetleg elvesztenétek a ti példányaitokat.

 

Hol vállalsz fotózást?

Aszófőn lakom, de a távolság nem akadály. Egy boldog pillanatért érdemes elmenni az ország másik végébe is.

 

Beszélsz valamilyen idegen nyelvet?

Igen, több nemzetközi illetve külföldi esküvőn is fényképeztem, ott angol nyelven kommunikáltam a párral illetve a násznéppel.

 

Mi az a kepei.hu?

A kepei.hu egy webgaléria, ami a fotózások mellé jár. Segítségével könnyebb megosztani a képeket a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel. A kepei.hu oldalon eseményenként külön galériában vannak a képek, így a látogató nem veszik el a képek közt.

Részletek: http://www.kepei.hu

 

Mindent elolvastam, de lenne még kérdésem. Mi tegyek?

Bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok, legalábbis megpróbálom. Az ajánlatkérésnél van szabad szöveges mező, kérdésedet észrevételedet ott, vagy akár e-mailben is leírhatod. Nagyon szívesen válaszolok szóban is, ha a telefonálást részesíted előnyben. Az elérhetőségeimet megtalálod a weboldal bal felső részében.