6 kérdés-válasz: Jegyes fotózás

»

Ezennel elindítok egy sorozatot, amiben hasznos tanácsokat fogok adni azoknak akik fotókat szeretnének magukról és felmerült bennük pár kérdés, kétely.

Sok levelet és kérdést kapok a fotózással, esküvővel, párfotózással, viselkedéssel, kellékekkel kapcsolatban. Az ezekre adott válaszokat fogom a sorozat egyes részeiben kifejteni.

Hogy miért 6 kérdés-választ osztok meg? Mert ez a kedvenc számom :)

Kezdjük tehát a jegyes fotózással:

 

1. Mi az a jegyes fotózás?

Ez a fotózás egyrészről a fotós és a pár közvetlenebb kapcsolat kialakításáról szól, másrészről pedig az is kiderül, hogy miként tudunk együtt dolgozni. Kialakulnak a szokások, hogyan kell hozzátok szólnom és ti is megszokjátok a fényképezőgép látványát, hangját. :)

A jegyes fotózás egy közvetlen, laza buli, amire csak mosolygást, jókedvet kell hoznotok magatokkal.

 

2. Milyen ruhában menjünk?

Ami nektek kényelmes és csinos. Ezek a képek nem igazán a külsőségeket, hanem inkább a kettőtők szerelmes kapcsolatát mutatja majd. Ettől függetlenül azért össze lehet hangolni a ruhátokat. Ugyanolyan színű kiegészítő, hasonló vagy pont ellentétes mintájú pulcsi sokat dobhat a képeken, mutatja így is az összetartozásotokat.

 

 

3. Milyen helyszínt válasszunk?

Olyat, ahol szívesen randiznátok úgy, mint először. Lehet ez akár az első találkozás, az első csók helye, de akár egy szép hely - mondjuk a Balaton :) - ahol mindketten jól érzitek magatokat, ahol szívesen vagytok együtt. Ha esetleg van közös hobbitok, akkor itt az alkalom, hogy ez a fotókon is megjelenjen.

Kérésetekre biztosan tudok én is helyszínt javasolni.

 

4. Ne hozzunk mégis valamit magunkkal?

Én személy szerint szoktam kérni, ha van egy közös emlék, egy tárgy vagy esetleg egy háziállat, akkor hozzátok magatokkal és akkor megjelenhet az is a képeken. Így egy kézzel fogható közös kapocs is rajta lesz a fotókon.

 

5. Mennyi ideig tart?

1-2 órát szoktam javasolni. Az alatt simán belerázódtok és sok kép készülhet. Ha van még ötlet, helyszín, kedv és fény, akkor viszont fotózhatunk tovább. Ha épp nem felhős az ég, akár együtt is megnézhetjük a naplementét. Természetesen fotózás közben :)

 

 

6. Mikorra tegyük a fotózás időponját?

Az időpont rajtatok múlik. Ez az esküvő előtt pár héttel, hónappal, de egy teljesen másik évszakban is lehetséges.

Aznap, napnyugta előtt 3-4 órával érdemes elkezdeni, akkor kezdenek alakulni a fények. Ez utóbbi nem kőbe vésett. Időjárástól függően hajnalban - vagy ha felhős az idő -, akár nap közben is találkozhatunk.

 

 

A cikksorozat részei:

Ilyen fotókat szeretnél Te is?