6 kérdés-válasz: Kismama fotózás

»

Folytatom a sorozatot, ezúttal a kismama illetve az ifjú szülők fotózásáról osztok meg pár tippet.

Nagyon szép dolog ez és úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes ezt az állapotot megörökíteni, mert ilyen nem sokszor van a párok életében. :)

Lássuk is mik a legfontosabb kérdések:

 

1. Mikorra időzítsük a fotózást?

A pocak mérete mindenkinél más, de a harmadik harmadban már biztosan elég jól látszik. Fontos, hogy ne az utolsó pillanatban fotózkodjatok. Ilyenkor már a kismama is fáradékonyabb és fárasztóbb még egy órát is pózolással tölteni.

 

2. Stúdió vagy szabad tér?

Stúdióban korlátozottabbak a lehetőségek, szabad téren pedig természetesebb képek készülhetnek. Arra figyeljetek, hogy szabad téri fotózásnál az időjárás is közbeszólhat. Legyen B terv, B időpont.

 

3. Milyen ruhában jöjjünk?

Elsősorban a kényelem a fontos. Legyen azért csinos a ruha, ha tudtok öltözzetek össze. Mivel a terhességet szeretnétek megmutatni, olyan ruhát válasszatok, ami segít kiemelni a pocakot.

 

 

4. Hogyan pózoljak amikor ülni is alig tudok?

A fotós nem fog olyat kérni tőled amit nem tudsz megcsinálni vagy nehezedre esik. Van sok olyan póz, ami jól néz ki és még kényelmes is.

A kismama fotóknál egy nagyon fontos: ha megfogod a pocakodat két kézzel, akkor biztos nem fog úgy tűnni, hogy egy elhízott nő van a képeken.

 

5. Jöhet a párom is vagy csak én legyek a képeken?

Az apuka ugyanúgy hozzátartozik a terhességhez, mint az anya. Kell ő is a képekre, hiszen így alkottok egy családot.

 

 

6. Milyen kellékeket hozzunk?

Ha már vettetek a gyereknek dolgokat, akkor azt elhozhatjátok. Esetleg egy ultrahang képet. Egy kreatív fotós azokat is izlésesen bele tudja illeszteni a képekbe.

 

Tanács: Csak olyan képeket osszatok meg a közösségi oldalakon (a kisbaba születése után is), amiben biztosak vagytok, hogy nem lesz kellemetlen később számára! Ő még nem dönthet arról, hogy kinek szeretné megmutatni magát.
Döntsetek felelősséggel!

 

A cikksorozat részei:

Ilyen fotókat szeretnél Te is?