6 kérdés-válasz: Csoportképek

»

Ebben a részben a csoportképekről lesz szó. Talán hihetetlen, de az esküvő egyik legfontosabb része ez. Ezekről a képekről biztosan nem marad le senki, aki ott volt a nagy eseményen. Ahhoz, hogy ez egyszerűen, gyorsan és praktikusan menjen, hoztam 6 tippet.

 

Mikor és hol érdemes a csoportképeket elkészíteni?

Rögtön a szertartások után, esetleg - ha van idő rá -, a  két szertartás között. Érdemes egy olyan helyet választani, ahol kényelmesen elfér a násznép és úgy tud mozogni (pl. a fotós mögé), hogy ne zavarja a kiscsoportos képek elkészítését.

A fények szempontjából az a jó, ha nincs közvetlen napsütés, így az emberek nem fognak hunyorogni a képen.

Jó, ha van egy lépcső, így biztosan elhelyezhetőek úgy a vendégek, hogy tényleg senki nem maradjon le a képekről.

 

Hogy zajlik a csoport fotózás menete?

Először érdemes a nagy csoportképpel kezdeni, ahol mindenki rajta van a képen, azután jöhetnek a kiscsoportos képek.

 

Mire kell ügyelnie a násznépnek a fotózás során?

Annyit szoktam kérni az emberektől, úgy helyezkedjenek, hogy lássák az objektívet, így az arcuk biztosan rajta lesz a képen. A különböző, kézben tartott tárgyakat (nászajándék, boríték, táska), ha az nem a ruha része, egy kis időre le kell tenni a fényképezőgép látóhatárán kívül. Ezek nem mutatnak olyan jól az összképen.

A fotós ilyenkor hasznos tanácsokkal látja el az embereket, így érdemes a fotósra figyelni és csendben maradni.

 

Mit tehetünk mi?

Készíthettek egy listát a kiscsoportos képekhez. Így gördülékenyen és gyorsan fog menni a dolog. Ez különösen idő szűkében fontos.

Csak lányok, csak fiúk, Kovács család, tanuk, szülők stb.

 

Lehet kreatív képeket is csinálni?

Természetesen. Erre mutatnék két példát.

 

 

Az egyik barátunk hobbifotós, ő is fotózhat a kicscsoportos képeknél?

Ezt nem ajánlom. Ezzel az a baj, hogy ilyenkor a csoportban levő emberek nem tudják, hogy hova nézzenek. Így a megbízott fotósotok képein a szemek össze-vissza fognak állni. A fotósotok minden képet oda fog adni nektek, a barátotok inkább érezze jól magát az esküvőn és ne dolgozzon.

 

Ahogy a bevezetőben is elhangzott, fontos a csoportkép és a kiscsoportos képek is. A násznép ezek után már nem lesz ilyen egységes, később már lehet, hogy nem lesz olyan fény, így ezt nem szabad későbbre halasztani.

 

A cikksorozat részei:

Ilyen fotókat szeretnél Te is?