6 kérdés-válasz: Kreatív fotózás

»

Az házasodó párok egyik legfontosabb eseménye fotózási szempontból a kreatív, más néven beállított fotózás. Ezeket a képeket fogja a pár időről-időre elővenni és a nagy napra emlékezni.

Lehet, hogy nehéz dolgom lesz 6 kérdésben illetve válaszban összefoglalni ezt a komoly témakört, de megpróbálom.

 

1. Mennyi idővel kell számolnunk, meddig tart a fotózás?

Általában 2-3 órát szoktam javasolni. Ha nem túl távoliak a helyszínek, akkor ebbe még az utazás is belefér. Budapesten, illetve nagyobb városokban az utazásnál forgalommal is kell számolni. Ha több helyszínben és nagyobb távolságokban is gondolkodtok, érdemes a kreatív fotózást külön napra tervezni. A külön napi kreatív fotózásért nálam nincs felár.

 

2. Külön napra tegyük-e a fotózást?

Ez egy külön cikket is megérne. Gondoljátok át az előnyeit illetve hátrányait. Beszéljétek meg a fotóssal, hogy ő mit javasol. Ha külön napon van a fotózás, akkor több idő van rá és akár napnyugtás képek is készülhetnek. Nincs rohanás, idegeskedés.

Kérdezzétek meg a szolgáltatókat is (sminkes, fodrász), ad-e esetleg kedvezményt ilyen esetben a dupla szépítkezésre?

 

3. Mit vigyünk magunkkal?

Minden kellék jól jöhet, azonban próbáljátok nem túlzásba vinni. Egy luficsokor, krétatábla feldobhat egy-egy képet. A csokrot, a gyűrűket, ha van akkor a fátylat viszont semmiképpen ne felejtsétek el.

Nem a fotózáshoz tartozik, de friss víz jó ha van nálatok. Különösen, ha meleg nyári napon van a fotózás.

 

4. Mi van, ha esik az eső?

Már rögtön a fotós lefoglalása után elkezdhettek gondolkodni, hogy hol szeretnétek a képeket elkészíttetni. Mindig legyen B terv eső esetére. Ha fedett helyszínt választatok, akkor feltétlenül egyeztessetek a tulajdonossal. Ha kell foglaljatok időpontot és tisztázzátok a belépés díját (ha van). Fotósotok biztosan tud javasolni rossz idő esetére is szép helyszínt.

 

 

5. Mikor kezdjünk?

Ha az esküvő napján van a fotózás, akkor a fent említett 2-3 órát érdemes ügyesen beilleszteni az esküvői programtervbe. Nem javaslom, hogy az esküvő napján a násznép rátok várjon, így érdemes a szertartások előttre tenni ezt az eseményt.

Külön napon napnyugta előtt ennyi idővel érdemes kezdeni, akkor kezdenek úgy alakulni a fények, hogy az megfelelő legyen.

Természetesen, ha extrém ötleteitek vannak és például napkeltés kreatív fotókban gondolkodtok, annak sincs semmi akadálya. Ezt a fotóssal biztos meg tudjátok beszélni.

 

6. Nagyon szép helyszínen lesz a lagzi, ott is lehet ilyen képeket készíteni?

Természetesen. Ha máskor nem tudunk odamenni, akkor én azt szoktam csinálni, hogy 5-10 percre elrabolom a párt az eseményekről. Ez pont elég pár plusz kép készítésére, de a násznép mégsem veszi észre, hogy a pár eltűnt. Szakítsatok erre is időt, érdemes.

 

 

A cikksorozat részei:

Ilyen fotókat szeretnél Te is?