6 kérdés-válasz: Polgári szertartás

»

A polgári szertartáson készült képek inkább dokumentáció jellegűek. Van pár trükk amivel befolyásolni tudjátok az események menetét, segíteni a fotós munkáját.

A mostani 6 kérdésből és válaszból ki fog derülni mit kell tennetek, biztosan elkészüljenek azok a képek amik szükségesek a későbbi visszaemlékezésre.

 

Milyen információkra lesz a fotósnak szüksége?

A fotós ilyenkor megfigyelő, észre kell vennie az események folyamában a fontos pillanatokat. Azonban, ha tudtok előre olyan eseményeket ami esetleg meglepetés még a násznép előtt is, akkor azt a fotós előtt ne titkoljátok.

Az előzetes megbeszéléseken biztosan egyeztetitek, de sosem árt újra pontosítani az események időpontját, köztük a polgári szertartás kezdését is.

A fotósnak előbb kell érkeznie, hogy a gyülekező násznépet is le tudja fotózni.

 

Mire figyeljünk a szertartás közben?

Elsősorban éljétek meg a pillanatot, figyeljetek az anyakönyvvezetőre. A pillanat megéléséhez az is hozzátatozik, hogy nem kapkodjátok el a dolgokat. A csók ne röpke puszi legyen és a gyűrű felhúzását se siessétek el. Így akár több felvétel is készülhet, akár több szögből is.

 

 

A tanuknak is mondjunk valamit?

Nekik a szertartás során annyi dolguk van, hogy aláírásukkal igazolják a házasság megkötését. Rájuk is igaz - és az aláírásnál rátok is -, ahogy az előző kérdésnél is szó volt róla, nyugodtan, megfontoltan írják alá a dokumentumokat.

Én ki szoktam emelni, hogy a tanuk is és a pár is - ha van lehetőség rá -, üljön le az aláíráshoz. Ilyen csak egyszer van az életben, meg kell adni a módját :)

 

 

A szülők köszöntésénél kit fotózol?

Igen ez egy nehéz feladat, mert ilyenkor mind a két családnál történnek az események. Megoldás lehet az, hogy először az egyik családhoz, majd a másikhoz viszitek a virágot. Nektek kell eldöntenetek, hogy ez működik-e.

Ha külön-külön mentek a szülőkhöz, akkor figyeljetek arra, hogy a fotósnak legyen helye mozogni a két család között.

 

Engedjük a násznépet fotózni?

A násznépnek is meg kell élni a pillanatot és nem egy kijelzőn keresztül végignézni a szertartást. Azért fogadtatok fotóst, hogy a násznépnek már ne kelljen fényképezni.

Ha esetleg nem akarjátok megtiltani a fotózást, mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ne akadályozzák a fotós munkáját a fotózással, és főleg nem a vakuval. Ha az ülőhelyükről készítik a képeket, abból nem lehet nagy gond.

 

 

Hol legyen a gratuláció?

Mindenképpen olyan helyen, ahol van olyan hely, ahol a násznép sorba tud állni, majd a gratuláció után akadálymentesen arrébb tud lépni. Ilyenkor a fotós is tud egy olyan helyet találni, ahonnan meg tudja örökíteni ezt az eseményt is.

 

 

Ha bármilyen más kérdésetek lenne, keressetek bátran előrhetőségeim egyikén, illetve üzenhettek nekem a Kapcsolat menüpont alatt is.

 

A cikksorozat részei:

Ilyen fotókat szeretnél Te is?